4G-reititin (tai mobiilireititin) on tutumman kiinteän laajakaistan reitittimen astetta näppärämpi sukulainen, jonka avulla nettiyhteys liikkuu tarvittaessa koko ajan mukana. Mökille lähdössä? Nappaa mobiilireitin mukaan! Useimmiten kiinteää laajakaistaa tilatessa asiakkaan täytyy ostaa myös verkontarjoajan verkkoon sopiva WLAN-reititin, joko kuukausittaisella laskutuksella, tai yhdellä könttäsummalla. Ikävä lisäkustannus, varsinkin jos haluaa kilpailuttaa verkkoa aktiivisesti (toki kilpailutus haasteellisempaa muutenkin kiinteissä laajakaistoissa 🤓)!
Kilpailutuksen helppouden lisäksi 4G-verkon yksi eduista kiinteään kaveriinsa verrattuna on, että kaikkien verkontarjoajien verkot sopivat kaikkiin reitittimiin. Tällöin langattoman laajakaistan tilaajalla on täysi mahdollisuus etsiä edullisin ja sopivin mobiilireititin omiin tarpeisiinsa, sekä vaihtaa liittymäntarjoajaa ilman tarvetta pohtia, sopiiko uusi liittymä vanhaan reitittimeen. 👍☺️
Mobiilireitittimen tarjoama nopeus riippuu monesta tekijästä, kuten esimerkiksi siitä, millainen verkon kattavuus alueellasi on. Mobiilireititin yhdistää automaattisesti vahvimpaan ja vähiten ruuhkautuneeseen verkkoon, joka voi olla joko 3G- tai 4G-verkko.
Mikäli sinulla on hakusessa edullinen mutta toimiva vaihtoehto kodin nettiliittymäksi, tutustu ihmeessä Moin Rajattomiin liittymiin! Moin liittymät käyttävät DNA:n supernopeaa 4G LTE-verkkoa, joka loisti Omnitelen kesällä tehdyssä liittymä- ja verkonnopeusvertailussa! Lue juttu tästä.
Lue lisää aiheesta 4G-reititin:
Onko liikkuva laajakaista oikeasti fiksu vaihtoehto?
Jos olet vaihtamassa liittymää, lue tämä muistilista ensin!
Omnitele vertaili suomalaisten operaattorien nettinopeuksia – DNA:n verkko päihitti!